Op zoek naar een administratiekantoor-zzp?

Zzp-ers hebben het makkelijker met een administratiekantoor gespecialiseerd in zzp. Wat een verademing was het: Nooit meer werken voor een baas die je torenhoge uurtarief opstreek en jou daar een fractie maandelijks van uitbetaalde. Geen opdrachten meer die eigenlijk niet bij je pastten maar die je toch moest doen omdat de "schoorsteen moest blijven roken" en je werkgever geen consultants "op de reservebank" wilde hebben zitten. Je salaris schoot ineens met een factor vier omhoog en via vrienden die de stap naar zelfstandigheid ook hadden genomen had je al lucht gekregen van alle belastingsvoordelen die het ondernemerschap met zich meebrengt. Om daar gebruik van te maken  is echter hulp door een administratiekantoor zzp wel goed idee.

Waarom een administratiekantoor-zzp nodig is

Je vreugde over je nieuw gewonnen vrijheid was groot, maar helaas ook van relatief korte duur. De aangfite voor de BTW stond namelijk een stuk sneller voor de deur dan je dacht. En daar begon de ellende. De spullen die je "op de zaak" had aangeschaft, bleken maar wat moeilijk op de zaak te zetten. De belastinginspecteur was het met helemaal niets eens en je verdiepen in de regels, daar had je juist door alle leuke opdrachten helemaal geen tijd voor. Natuurlijk gingen er ook dingen goed, maar je bestefte je al snel dat je vanaf dag 1 een accountant nodig had gehad.

 Iemand die voor jou je hele administratie zzp doet

Het is dus niet zo als zzp-er een echt goede start te maken. Hoe beter je bent in het binnenhalen van opdrachten, hoe meer je er uit zult moeten voeren en minder tijd je zult hebben om de administratie zzp goed bij te houden. Gelukkig hadden we al vastgesteld dat je nu een stuk meer verdient. Dan is het niet alleen fijn om daar niet onnodig veel belasting over te betalen, je kunt dus ook wel wat missen om iemand in te huren die je daarbij helpt.