IT projecten nodig?

IT projecten zijn tegenwoordig echt overal. Veertig jaar geleden was de kans aanwezig dat je een dag in je leven doorbracht zoals alle andere dagen en dat je misschien een paar keer te maken kreeg met het resultaat van IT projecten. Telefoon was nog lekker analoog en als je er gebruik van wilde maken, moest je naar een tafeltje of een muur lopen waar dan een ding aan hing met een stekker eraan. Hoe anders is dat nu, waar je telefoon je interface is met een wereld die aan elkaar hangt van It projecten die aan elkaar hangen van weer meer IT projecten. De kans is groot dat zelfs het aanzetten van de huiskamerlamp verloopt via je mobiel, waardoor er dus meerdere IT projecten succesvol uitgevoerd hebben moeten zijn om het aanzetten van een lamp tot een succes te maken.

IT projecten efficiënt en kosteneffectief

Nu bijna al onze dagelijkse taken verlopen door gebruik te maken van de resultaten van één of meerdere IT projecten, is de vraag voor het uitvoeren van deze projecten dus ook exponentieel toegenomen. Met toegenomen vraag komt ook meer aanbod, er is immers geld mee te verdienen. Basiseconomie is niet voor niets de basis van onze economie. Nu we toch al in kernlogica terecht zijn gekomen, met het toenemen van partijen die een IT project kunnen uitvoeren, moeten er dus ook meer partijen zijn die dat niet goed zullen doen. En dat is jammer, want jij zou graag willen dat juist jouw project wél efficiënt en kosteneffectief verloopt.

 

Goedkoop blijft duurkoop

Als je vroeger op de markt een bakje aardbeien kocht voor een halve gulden, was het duidelijk dat je een paar goed rotte aardbeien kon verwachten. Je koopt aardbeien al lang bij de Picnic, maar ook bij IT projecten treft de metafoor toe. Een partij vinden die jouw project zo uitvoert dat niet alleen de juiste oplossing wordt gevonden voor jouw probleem, maar ook de kosten en het tijdsbestek niet ontzettend uit de klauwen lopen, dat is de truc.